GOTT NYTT ÅR !

Åkte mot stranden idag men fick vända, det var sånà bilköer.....åkte hem och åt en Sushi-lunch istället, har sedan slappat i solstolen här hemma! 
Nu skalar morfar sötpotatisen, ca 10cm långa potatisar. Kent laddar grillen och vi andra fixar och njuter av att det är Nyårsafton.

Igår kvällen var alla Pojkar i Tampa och såg på Hockey, 
Tampa Bay Lightning-Us Montreal Canadiens. Det blev 1-2 efter förlängning.
Hade varit riktigt roligt tyckte alla fyra!!!
Varm kram från oss alla sex, och 
                      

                       Gott Nytt År !!!!


Sanibel Island


Har det mycket gott här i huset i Cape Coral

Vår resa var lite dramatisk med säkerhetskontroller över det vanliga så det blev en ny erfarenhet.

 Vi har hyrt en sportbil Misubishi Eclipse!  Igår var vi på Sanibel Island. Nationalpark med rikt fågelliv o krokodiler (som inte visade sig). Långa fina sandstränder. Lite för kallt för bad i havet....men det kommer                                          

Juldekorationer i mängd, spec stora uppblåsta tomtar o snögubbar o annat pråligt o plastigt. 

Anders rattar säkert o bra i den intensiva trafiken. Vi bor läckert o har det gott med de andra fyra                                 

Vi önskar er alla ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR

En frisk morgon....

....kan man gott säga! Vi fryser något för här är det förhållandevis kallare än vad som är vanligt. Solen lyser starkt, men det är ändå lite kallt. Vår bil kör vi in i dubbelgaraget där det ligger en heltäckningmatta! Det säger väl endel om väderförhållanden eller hur?
 
Igår tog vi en sväng till Miromar och handlade Jeans och lite annat. Det är mycket avkopplande trots att många amerikanare är lediga och handlar på mellandagsrean.


Allt bara bra..

Det kom lite regn igår när vi hämtade mor o far. Flyget var en timme försenat annars var allt väl!


En varm dag på beachen i Cape Coral marina...

I vattnet simmade stingrockor och John!!

Vi andra valde att bara bada fötterna.
Rockorna har ej sin "agressiva" period nu, men vi är ju lite fega,,,,,!
Båtar sjösattes och togs upp hela tiden. Här finns inte plats för alla att ha båtplats utan man kör runt med båten på en exempelvis "trebooggie båtsläpa". Vi pratar storlekklass på båtarna, tvåmotorer à 250 hästar.

Tog sedan en sväng till JCPenny och kollade, det var visst någon som köpte en tröja.

Lunchen intog vi på TacoBell. Till kvällsmat gjorde Kent iordning Pasta Carbonara. Gott, nu väntar vi på att åka till flygplatsen och hämta mor o far. De har precis lämnat Detroit och landar här kl 22.15. Ska bli KUL!


En vanlig dag......

- Vad ska vi göra idag?
- Varför inte åka till Sanibel Island.
Det gjorde vi. Härliga stränder med surf vågor! Tyvärr surfar ingen av oss men vi kollade på andra och letade efter snäckor. En skön dag med många intryck! Sanibel island är lite liknande KeyWest med sina hus byggda på pelare. Sanden är malda snäckor, men ej så finmalda som stranden är i Fort Myers, där det ej finns någon hel snäcka! 

När vi åkte hem stannade vi vid Fresh Market och köpte färska Jumboräkor och Pilgrimsmusslor, dessa grillade vi till kvällsmat.
 - ÅÅHH så gott!
Sönerna var ej så imponerade av maten, men vi hade även köpt 16 Sushi-bitar, så det var O.K enligt dem.
 
Vår pool är lite svår att ställa in, rätt värme och Jazucci strålar etc, så idag har vi ej badat i den, men vi är ganska nöjda ändå.

Är ute nästan varje kväll, en mycket kort kvällspromenad, i bara Flipflop på fötterna. 
Men nu är det dags av sova ! Vi ses/hörs imorgon.


God fortsättning på julen.....

Gårdagen var vi på stranden Fort Myers beach. Sanden är helt otrolig! Den är nästan som vetemjöl, men dammar ej lika mycket. Nu har hela familjen badat. Det är ej stora vågor som rullar in, men dom är roliga att bada i!

ChristmasEve firade vi med att grilla färsk tonfisk i bit och färsk annanas till efterätt SUPER GOTT!!
Inte blev det något kyrkbesök, vi satsade på att göra en god jul-middag istället. Vi har det så bra här hemma i huset! Vi hade en liten ödla som klättrade på poolnätet, taket. Och en stor gräshoppa som satt på ett fönster, någon blev skrämd av denna "rackare".

Idag christmas day har vi 24 grader och skyigt. De flesta affärer är stängda. TV är, som hemma, fylld av trevliga julprogram, lagom avkopplande. Vi får väl se vad vi gör idag,,,,, 


GOD JUL

Nu har vi snart ChristmasEve! Det är kvällen de flesta längtar efter här. Christmas Hollydays är imorgon och sedan jobbar amerikanarna igen. 
Igår var vi var en sväng till EdisonMall och såg på JULTOMTEN. Barn och föräldrar står i kö för att få ett kort, precis som på film. Naturligtvis  firade vi Kent, med att ta en lång promenad på stranden i Fort Myers Beach! Gick där i badkkäder och njöt av solen. Det är bara John som badat i havet ännu, vi andra tycker det är lite för kallt,,,,är man bortskämd eller???!

Idag blir det en sväng till stranden igen, bara barnen vaknar. Kanske tar vi en sväng till någon "kyrka" i kväll, John ska ju besöka en. Här finns många frikyrkor men vi väljer väl en kristen. Vi får väl se vad det blir, eller om det blir någon. Ännu en gång.....
            GOD JUL !

Nu är värmen här!

Lita kallt har det varit ca17grader C. - "Men nu kommer värmen tillbaka", som våran granne sa !

Vi var och såg på Båtarnas Julparad igårkväll. Här är det ju kanaler överallt och båtarna gled fram i mörkret. Det är inte några små båtar och dom är utsmyckade till max, helt otroligt. Tyvärr blev inte våra kort så bra.

Vi köpte en 5liters dunk med glass i söndags och vet ni .....den är slut!!!

Igår åt vi Taco till lunch med en kall Bud light, mycket gott ! Ja, äldste sonen drack även han Bud light.
Nu ska vi ta en sväng med bilen, en Dodge Charger SXT svart, till affären Publix och handla något gott. Det är ju någons födelsedag imorgon. Killarna saknar en boll, så det blir väl att inhandla även en sådan. Här leker grannarnas barn på gatan, för gräset är så grovt att det ej är skönt att gå på. 
Vi sover i Queen size sängar, hade hoppats på King storlek men men ,,annars sover vi mycket gott allihop !   


Cocosnötterna ramlar ner från "våra" trädgårdpalmer. Får se om vi lyckas öppna någon..

så vi handlar lite och ser oss omkring. Igår kväll var vi på julens båtparad. Läckert, men bilderna blev inget vidare. Tog en TACO-lunch med Miller, ikväll blir det Pasta.

Poolen


Vilken känsla!

Nu är vi framme och har kommit i ordning! Visst är resan lite lång och obekväm, men det är dè värt!!
Har badat i våran pool och sovit gott! Imorgon söndag blir det att kolla på båtar, JULPARAD!! Här är allt så mycket lugnare!

Tre dagar kvar....

Fredag den 18 december går flyget från Linköping kl.06.50 till Amsterdam!
Vår resa börjar! 
Från Amsterdam reser vi kl.14.35 och landar i Atlanta USA kl18.20
Inrikesflyg till Fort Myers landar kl.23.20 (lokala tider)
Så har vi 30 minuters bilväg till huset. KLART!

Huset. som väntar oss!

http://www.digitalpix.tv/mlstour/?tour_id=997&action=gallery 

Tidigare familjeresor till Cape Coral

 Lite En typisk amerikanska som kommer hem efter en dags arbete. Nej, en svenska som har semester.Här är det lugna gatan. Vår granntomt med postlåda. Solglasögonen sitter på hela tiden.Det är långa sträckor att köra men bra, breda och raka vägar. Fort går det....  Stor strand. Gott om plats och värmande sol.

RSS 2.0