Landat i Linköping....

och klockan är 15.55, inte så illa "tajmat". Vi kom fram i tid, och hälften av bagaget kommer förhoppningvis fram i morgon!!

Flyget FortMyers---Detroit gick O.K vi hade knappt två timmar på oss i Detroit, flöt på bra. Vi hann äta.
Flyget Detroit--Amsterdam blev en timme försenat, så vi fick en timme på oss i Amsterdam. Det är det minsta möjliga man behöver för passkontrollen tar tid!!! Tur att vi inte skulle hämta bagaget, för då hade vi missat planet.
Flyget Amsterdam---Linköping gick bra, men tyvärr hann inte allt vårt bagage med samma plan. Förhoppningsvis kommer det med nästa flyg Amsterdam--Linköping

Tänk att en semester kan vara så skön och avkopplande, hoppas att fler tar möjligheten att göra något liknande. Lite besvär får man räkna med, men man "vinner" så mycket mer!!! 

Nu ska vi sova och iväg som vanligt imorgon. 
Tack för att ni följt med under vår resa!

Vänliga hälsningar
Anna Kent
Rickard John

Sista dagen,

så var det dags att packa. Det var svårt att gå ur sängen, för den har varit skön och jag vill faktiskt inte åka hem till kylan!

Igår var vi i Fort Lauderdale och badade. Hade en avkopplande dag med sol och VÄRME.

Resan gick genom Everglades, det är en speciell väg på flera sätt. En sväng på 10 mil, alligatorer, fåglar och så indianreservat. Den här resan stannade vi dock inte dock något sån`t.

Pratade nyss med mor i telefonen, de är hemkomna och resan gick bra!

Nu rullar killarna in solstolar från gräsmattan och lägger för skyddet för grillen,,,,dags för mej att hjälpa till.
Beräknas vara i Lkpg 15.40 söndag.
Vi ses där hemma !!!
Kram/ anna-kent-rickard-john.

Snart är det hemdags

Tiden går fort, i morgon kl 18.00 går planet hem till Sverige. Vi har sett och upplevt mycket och framförallt levt mysigt familjeliv i villan.

Här gäller bil vid alla förflyttningar. Vi var ensamma på trottoaren när vi skulle uppsöka postkontoret, alla kör framtill porten. Allt är stort och inte alltid så miljövänligt. Diskmaskin o tvättmaskin, avfallskvarn o inte minst dammsugaren mullrar o dånar men är effektiva.

Alla människor är mycket vänliga o hälsar o pratar gärna.
Vi var idag vid Fort Meyers beach, solen värmde men vi badade faktiskt inte. Vi tänker ta en tur i morgon f.m till en annan närmare belägen beach o känna på sol o ev bad innan vi möter solen där hemma. 

Anders o Birgit

Onsdag, och ännu en dag man vaknar till en kall morgon.

Vi åkte till Lake Park i Fort Myers. Det är en, mindre park i stan. Här finns ett rikt fågelliv och alligatorer! Det var fina promenadstråk i parken och alligatorer som låg och "solade". En del gångvägar var av snäckor. 
Sedan tog vi en sväng till Uno`s grill. Där kan man få en glutenfri meny. Barnen tog varsin Pizza!

Dags att åka hem och sola(vila på maten) en liten stund. Man är tvungen att ligga i lä, annars blir för kallt.  

Ikväll, trettondagen, bjöd mor o far på färsk Lax. Mycket gott!
  

Åker över bron till Fort Myers BeachLite gott till lunchen .......


NHL hockey i Tampa


Vilken stämning och högt till tak!!


Besök i Presbyteriansk kyrka

Ganska annorlunda, men mycket kände vi igen.Ganska annorlunda men lite känner man igen.......

Storhandlar på Publix


Bondens marknad.....

...var en ganska liten marknad med grönsaker-frukter-musslor. Trevlig och med mest lokalbor.
Den andra marknaden var som som en vanlig svensk marknad med hantverk och loppis. Det man säljer är amerikanska prylar, stora statyer-tavlor-urnor att ha inne.
Vi har åkt förbi ett par garage-sale o yard-sale, men ej besökt någon.

Söndagsmorgonen åkte (4st) till Faith Presbyterian Church.      www.Faithcapecoral.org
När vi parkerat bilen kom en liten "golfbil" för att köra oss till entrèn. dit var det 30 meter. Vi kom till gudstjänsten kl 11. Det hade varit en "service" kl 8.15 och en kl 9.30, samma förmiddag. Kyrksalen var mycket trevlig och full med människor säkert ca 250 besökare. Pastorer och deltagare hälsade så glatt på oss!

Det är mycket kallt här för årstiden. Idag på morgonen kl 7.00 var det 12 grader varmt. Alla pratar om hur kallt det är och önskar att värmen kommer tillbaka. Trots kallt i luften, är det blå himmel och solsken. Man kan vara på stranden och ligga och läsa-prata etc. men det känns ej så kul. Så vi åker dagsturer och handlar! Här finns flera olika affärscentrum ex Mall, Outlet och de har Jul-mellandagsrea som hemma! 

TP har vi spelat, och barnen har vunnit var sin gång! Vi spelar med tidsbegränsning.   


God fortsättning.......

Nyårskvällen firade vi hemma, åt mycket gott och skålade i "bruts". Sedan var det stor fyrverkeri-kavalkad, vackert!

Här hade vi en lugn nyårsdag igår. Slappa och bada i vår pool. Kom ett åskoväder på kvällen och idag är det bara 14 grader varmt men solen lyser och det är blå himmel, underligt! 

Nu ska vi ska ta en sväng till Bondens Marknad och en annan marknad, som vi ej förstår vad den har att erbjuda. Återkommer om det.....

Då vi skickar detta är:
Klockan är hos er 15.40    2jan
Klockan är hos oss 09.40  2jan

RSS 2.0